Kortversjonen

 

Utdanning innen

print & web-design

 

 

Adobe WebDesigner

Institutt for grafiske medier (IGM)

Oslo

 

Wordpress

Dreamweaver

Edge Animate

HTML and CSS

Muse

 

MacDesigner

Høgskolen i Gjøvik/

Institutt for grafiske medier

 (IGM)

Oslo

 

InDesign

Illustrator

Photoshop

OM MEG

Benedikte St.Pierre

Håndlagede/malte kort fra tidligere år

 

Den heller lengre kortversjonen

 

 

Opprinnelig utdannet og virksom som skuespiller og programleder på TV, fikk jeg de siste årene muligheten til i tillegg å ta utdannelse innenfor det som har stått på ønskelisten min i nesten tyve år: grafisk design.

 

Tegning, kalligrafi - og brevskriving

Helt siden jeg var liten har jeg vært glad i å tegne, spesielt med farver, elsket alt av papir og papirtyper, og begynte i ungdomsårene med kalligrafi. Svært hyppig brevskrivning var en stor hobby, noe venner over hele verden har hatt glede av i alle år. Men det var ikke bare innholdet i brevene som var viktig - like viktig av det visuelle. Alle brev måtte i tidlig alder dekoreres, senere måtte de bli små kunstverk som skulle lyse opp og glede. Hvis ikke var det virkelig ikke noe gøy å skrive brev. Alle skulle få brev i en konvolutt som virkelig lyste opp i den gode, gamle postkassen, og som umiskjennelig var fra meg. Alle elsket dem, men ingen kunne forstå at jeg virkelig brukte så mye tid på en konvolutt?! Hvorfor ikke lage noe "ordentlig"?  Årsaken var enkel: Det var gøy - og jeg ville spre glede i hverdagen til folk, med noe så enkelt som konvolutter, brev og kort.

Kort

Kort, ja. Produksjonen av kort økte; postkort, bursdagskort, til-enhver-anledning-kort...igjen høyt verdsatt av venner og kjente. Mange sa jeg måtte selge dem, men ettersom de var håndlagede, og tok lang tid å lage, så jeg ikke helt hvordan noen skulle ville betale så mye som tidsbruken egentlig tilsa - for et kort?! Så det ble med den ideen.

 

Den Siste Brevskriver

Det var denne irritasjonen over at alt måtte lages for hånd, ett for ett, (selv om det i seg selv er gøy), og ta så lang tid,  når jeg egentlig ville at flest mulig skulle ha glede av det jeg laget, som fikk meg til å innse at også jeg måtte bevege meg inn i den digitale tidsalder. (Jeg har det med å henge litt etter der.)  Dette var nittitallet, så med andre ord: Internett dukket opp med sine e-poster. O grøss og gru! Disse e-postene så jo helt forferdelige ut! Noe så gledesdrepende! Så jeg fortsatte å skrive brev for hånd og kalte meg “Den Siste Brevskriver”.

 

Grafisk utdannelse

Men selv jeg måtte jo innrømme at det var hendig at det gikk litt fortere med e-poster, og ikke minst at jeg visste at mottaker kunne få tankene mine nåh! og ikke om fire-fem dager. Så motvillig begynte jeg skrive epost, jeg også. Men de så jo fortsatt drepende kjedelige ut, og det måtte utbedres. Nå bare måtte jeg komme meg igang med grafisk design!

 

Hvilket jeg altså gjorde, om enn senere enn jeg ønsket. Jeg tok grafisk design i en litt kortere variant, i form av Macdesign, som er design mot trykk. Jeg trodde jeg skulle gi meg der, ettersom jeg alltid har hatt denne kjærligheten til papir og trykksaker. Men igjen måtte jeg innrømme at teknologien lå foran (igjen med dette internettet, da...) så da måtte jeg nesten henge med og ta webdesign også.

 

Så nå tilbyr jeg altså, i tillegg til å jobbe som skuespiller og programleder, mine tjenester både innen print- og webdesign, lager fortsatt endel for hånd, og stortrives med det. Men ble e-postene noensinne penere enn de håndskrevne og håndlagede brevene? Vel, de ble i hvert fall bedre enn standardvarianten, skrivegleden var berget - og BenMail oppstod. Men det er et annet kapittel for et annet nettsted...

Standard kjedelig e-post...

...og forbedrede e-poster i St.Pierre-format

Webdesign by St.Pierre © 2017 All rights reserved.